Wie ben ik?

Mijn naam is Arne Oostveen, geboren in 1975 in Nijmegen, meubelontwerper en meubelmaker. Gedurende mijn studie wiskunde en informatica hield ik mij al volop bezig met houtbewerking. In 1999, halverwege mijn scriptie, bracht ik een bezoek aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam, alwaar de eindexamenexpositie plaatsvond van de toenmalige lichting ambachtelijk meubelmakers. Ik was dusdanig onder de indruk van de prachtige houtsoorten en de bijzondere ontwerpen dat ik mijzelf dezelfde dag spontaan heb ingeschreven voor de opleiding. Twee maanden later zat ik in een klas met toekomstige meubelontwerpers en -makers!

Na veel kennis vergaard en ervaring opgedaan te hebben op school ben ik per toeval terechtgekomen bij een klein ingenieursbureau, waar mijn wiskundige achtergrond en mijn behendigheid met computers zeer goed van pas kwamen. Hier heb ik ruim zes jaar met zeer veel plezier gewerkt en maakte ik in mijn vrije tijd meubels voor mezelf. In 2007 heb ik besloten om van mijn passie ook mijn werk te maken en dit resulteerde in de meubelmakerij ‘doctorandus tafel’.

Ik hoop dat ik door mijn ontwerpen mensen kan laten zien hoe mooi het ambacht van meubelmaken is en hoe mooi het natuurproduct hout is als het op de juiste manier wordt toegepast en bewerkt.

Klik hier om een uitgebreid CV te bekijken op